Op werkdagen voor 12.00 uur besteld is eerstvolgende dag geleverd. 

Gratis bezorgd vanaf €50,-

Vóór 12.00 besteld, morgen in huis

zijslaper

Ben jij, net als heel veel andere mensen, een zijslaper? Zijslapers hebben een kussen nodig dat goed past bij hun slaaphouding. Wanneer je het liefst op je zij slaapt, dan ligt er een grote druk op je schouders. Om klachten aan je nek, schouders, rug en/of hoofd te voorkomen, kies je voor een goed zijslaper kussen.

Ieder mens is uniek!.

Via de neksteun kussenkiezer kun je snel en effectief jouw ideale kussen bepalen.

Prijs
Prijs - slider
1690

De gewenste stevigheid is heel persoonlijk, maar als je tenger bent, een zacht matras hebt en/of graag slaapt op buik of rug dan hou je meestal van een zachter kussen. Als je groot en stevig bent, een steviger matras hebt en/of graag slaapt op jouw zij, dan hou je meestal van een steviger kussen

Stevigheid

Stevigheid

Gedurende de nacht wissel je vaak van positie. Jouw favoriete slaaphouding is de positie waar je het liefste in slaap valt. Buikslapen is, zeker als je wat ouder wordt, af te raden. Om adem te blijven halen moet je jouw hoofd opzij buigen. Daardoor komen jouw nekwervels niet tot rust

Slaaphouding

Rugslaper
Buikslaper
Zijslaper

Kussens gemaakt van synthetische materialen zijn altijd anti allergisch. Als je extra bescherming nodig hebt (bijvoorbeeld tegen huisstofmijt of bacteriën) dan hebben sommige hoofdkussens daar een speciale behandeling voor gehad. Kussens met een ‘los’ vulmateriaal kun je goed opschudden. Maar wil je een kussen dat altijd zijn vorm behoudt, dan kun je kiezen uit stabilisatiekussens, vormvaste kussens en neksteunkussens. 

Eigenschap

Anti-allergie
Antihuissofmijt
Vaste vormkussen
Stabilisatiekussen
Neksteunkussen

De meest voorkomende vulmaterialen. Vaak is een ideale kussenvulling een mix van materialen. Hier wordt het belangrijkste bestanddeel van de mix genoemd

Materiaal vulling

Materiaal vulling

De tijk is de officiële naam voor de hoes van het kussen. De katoen is altijd op een duurzame manier geteeld. De polyester (100% synthetisch) heeft een speciale behandeling gehad waardoor vochtregulatie sterk verbetert. Kussentijken hebben soms een slimme mix waardoor het beste uit twee werelden ontstaat

Materiaal tijk

Materiaal tijk

De stevigheid van het kussen is te doseren doordat er een ritssluiting in de kussenhoes zit

Navulbaar

Navulbaar

Topmerken van Nederlandse bodem. Verder hoef je niet te kijken!

Merk

Merk

Sorteer op

Kussen zijslaper; waar moet je op letten?

Voor zijslapers is het belangrijk dat het hoofdkussen gepaste steun biedt aan je nek en hoofd. Als zijslaper houd je ruimte over tussen je schouder en het kussen, waar je hoofd ligt. Het is belangrijk om deze ruimte op te vullen zodat je geen last krijgt van je schouder. De nek van de zijslaper moet op de juiste wijze worden ondersteund, zodat de kans op stijve nekspieren ’s ochtends minimaal is. Hoe je het juiste kussen kiest wanneer je het liefst op je zij slaapt? Let op de onderstaande eigenschappen, het zijslaper kussen moet zeker voldoen aan de volgende punten:

  • Omdat de ruimte tussen de schouder en de nek en het hoofd opgevuld moet worden, is het ideale zijslaper kussen wat langer dan een regulier kussen. Het zijslaper kussen is dus wat langwerpiger, zodat er geen ruimte overblijft tussen je schouder, nek en hoofd. Indien hier namelijk wel veel ruimte tussen zit, dan kan het zijn dat je hals en nek in een knik komen te liggen, en dit kan op den duur zorgen voor vervelende klachten aan de spieren van je nek, hoofd en schouder. Ook kan dit hoofdpijn als gevolg met zich meebrengen.
  • Wat betreft de dikte en stevigheid van het perfecte kussen voor de zijslaper, is het een goede keuze om te gaan voor een kussen dat wat steviger is. Een stevige kussen vulling is namelijk over het algemeen wat dikker en hoger en dat is precies wat je nodig hebt als je iemand bent die het liefste op z’n zij slaapt. Daarnaast bieden gemiddeld gevulde kussens tot extra stevige kussens meer stevigheid en dat is precies wat je nodig hebt als zijslaper.

Welk zijslaper kussen kiezen?

Wij hebben een speciale selectie gemaakt met kussens die speciaal geschikt zijn voor zijslapers. Deze kussens hebben over het algemeen een gemiddelde tot extra stevige vulling, deze kussens zijn dus wat dikker en bieden veel stevigheid. Maar, werp één blik op onze selectie zijslaper kussens en het zal je waarschijnlijk opvallen dat de kussens onderling ook veel van elkaar verschillen. Verschillen tussen kussens voor zijslapers, kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Het materiaal van de vulling. Er zijn vele verschillende kussen vullingen mogelijk en daarom vind je verschillende soorten kussens voor zijslapers in ons assortiment. Houdt je van een stevig, maar toch zacht kussen? Dan is een donzen kussen wellicht een goede keuze voor jou. Voor mensen die houden van veel stevigheid en een optimale ondersteuning, zijn een kapok kussen of latex kussen wellicht een goede keuze. En, mocht je extra veel behoefte hebben aan een kussen dat goed ondersteunt, dan kun je altijd kiezen voor een speciaal neksteunkussen.
  • Het materiaal van de tijk. De tijk van het zijslaper kussen is het materiaal dat om de kussenvulling heen zit, dit is dus het materiaal dat je tegen jouw huid aan voelt. Ben je gevoelig voor bepaalde materialen, of transpireer je ’s nachts veel? Houd dan rekening met het materiaal van de tijk. Over het algemeen is katoen bijvoorbeeld een huidvriendelijk materiaal dat goed transpireert, en een polyester tijk staat erom bekend om ’s nachts wat klammer en warmer aan te voelen.
  • Overige eigenschappen van het kussen. Het materiaal van de vulling en de tijk zijn bepalend voor de overige eigenschappen van het zijslaper kussen. Je kunt bijvoorbeeld filteren op antiallergische, antihuisstofmijt of stabiliserende eigenschappen.

Onze Cinderella hoofdkussens zijn in de volgende stevigheden beschikbaar:

De vullingen van de hoofdkussens zijn in de volgende materialen beschikbaar:

Het materiaal van de tijk is beschikbaar in:

Scroll naar boven