Op werkdagen voor 12.00 uur besteld is eerstvolgende dag geleverd. 

Gratis bezorgd vanaf €50,-

Vóór 12.00 besteld, morgen in huis

rugslaper

Wist je dat het heel erg belangrijk is om rekening te houden met je slaaphouding wanneer je op zoek bent naar het juiste hoofdkussen? Wanneer je bijvoorbeeld een rugslaper bent, dan zou je specifiek op zoek moeten gaan naar een kussen dat geschikt is voor rugslapers. Zoek jij een rugslaper kussen? Wij vertellen je alles waar je op moet letten.

Ieder mens is uniek!.

Via de neksteun kussenkiezer kun je snel en effectief jouw ideale kussen bepalen.

Prijs
Prijs - slider
1690

De gewenste stevigheid is heel persoonlijk, maar als je tenger bent, een zacht matras hebt en/of graag slaapt op buik of rug dan hou je meestal van een zachter kussen. Als je groot en stevig bent, een steviger matras hebt en/of graag slaapt op jouw zij, dan hou je meestal van een steviger kussen

Stevigheid

Stevigheid

Gedurende de nacht wissel je vaak van positie. Jouw favoriete slaaphouding is de positie waar je het liefste in slaap valt. Buikslapen is, zeker als je wat ouder wordt, af te raden. Om adem te blijven halen moet je jouw hoofd opzij buigen. Daardoor komen jouw nekwervels niet tot rust

Slaaphouding

Rugslaper
Buikslaper
Zijslaper

Kussens gemaakt van synthetische materialen zijn altijd anti allergisch. Als je extra bescherming nodig hebt (bijvoorbeeld tegen huisstofmijt of bacteriën) dan hebben sommige hoofdkussens daar een speciale behandeling voor gehad. Kussens met een ‘los’ vulmateriaal kun je goed opschudden. Maar wil je een kussen dat altijd zijn vorm behoudt, dan kun je kiezen uit stabilisatiekussens, vormvaste kussens en neksteunkussens. 

Eigenschap

Anti-allergie
Antihuissofmijt
Vaste vormkussen
Stabilisatiekussen
Neksteunkussen

De meest voorkomende vulmaterialen. Vaak is een ideale kussenvulling een mix van materialen. Hier wordt het belangrijkste bestanddeel van de mix genoemd

Materiaal vulling

Materiaal vulling

De tijk is de officiële naam voor de hoes van het kussen. De katoen is altijd op een duurzame manier geteeld. De polyester (100% synthetisch) heeft een speciale behandeling gehad waardoor vochtregulatie sterk verbetert. Kussentijken hebben soms een slimme mix waardoor het beste uit twee werelden ontstaat

Materiaal tijk

Materiaal tijk

De stevigheid van het kussen is te doseren doordat er een ritssluiting in de kussenhoes zit

Navulbaar

Navulbaar

Topmerken van Nederlandse bodem. Verder hoef je niet te kijken!

Merk

Merk

Sorteer op

Waarom specifiek een rugslaper kussen?

Ben jij een echte rugslaper? Dan hebben we goed nieuws voor je, omdat slapen op de rug een ideale slaaphouding is voor een goede en gezonde nachtrust. Waarom het zo ontzettend belangrijk is om specifiek te kiezen voor een rugslaper kussen? Dit heeft alles te maken met dat jouw spieren en wervels in een bepaalde houding liggen wanneer je op je rug slaapt. Jouw hoofd, schouders, rug, nek en hals moeten optimale ondersteuning ontvangen op de juiste manier, zodat je geen pijn krijgt aan je spieren of wervels. Nek-, rug- en schouderklachten kunnen enorm vervelend zijn en zelfs jouw dagelijkse leven belemmeren. De investering in het perfecte kussen voor de rugslaper is een goed idee omdat deze je zal helpen om vervelende klachten te voorkomen. Het juiste rugslaper kussen zorgt ervoor dat je nek niet in een knik komt te liggen.

Rugslaper kussen; hier moet je op letten

Rugslapers liggen met het lichaamsgewicht gelijk verdeeld op het matras en het kussen en de wervelkolom ligt in een zeer natuurlijke houding. Om te voorkomen dat je nek in een knik gaat liggen, moet het kussen van een rugslaper voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Wanneer je op je rug slaapt, moet je ervoor zorgen dat je kussen gemiddeld hard en hoog is. Het kussen mag niet te zacht of te hard zijn, maar mag ook zeker niet laag zijn. Met andere woorden; de rugslaper heeft een wat hoger en steviger kussen nodig. Stevige kussens bieden veel steun, waardoor je ruggengraat goed recht blijft liggen en waardoor je hoofd en nek op de juiste, aangename plaats blijven liggen. Je moet ervoor zorgen dat je nek en hoofd niet in het hoofdkussen of het matras wegzakken, want dit kan zorgen voor vervelende klachten.
  • Naast dat je goed moet kijken naar het kussen zelf, is het ook belangrijk om rekening te houden met de matrassoort waar je op slaapt. Heb je een zacht matras waarin je diep wegzakt? Dan is het nog belangrijker om als rugslaper voor een stevig kussen te kiezen. Een goede keuze kan in dat geval een kussen met ingebouwde neksteun zijn, je zal als rugslaper veel steun ervaren aan dit stevige kussen.

Welk soort rugslaper kussen?

Nu je weet dat je erop moet letten dat het kussen (medium) hard is, kun je op zoek gaan naar het meest geschikte rugslaper kussen voor jou. Maar, wat zijn de mogelijkheden wat betreft materialen en overige eigenschappen? Daar vertellen we je graag meer over.

Kussen voor rugslapers; welke vulling?

De vulling speelt een belangrijke rol in de stevigheid van het rugslaper hoofdkussen. Als rugslaper kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kussen van dons, deze is zacht maar tegelijkertijd stevig en veerkrachtig. Ook synthetisch is een fijn materiaal, omdat deze kussens (afhankelijk van het vulgewicht) zowel zacht, medium en stevig kunnen zijn. Wollen rugslaper kussens zijn perfect voor mensen die ’s nachts veel transpireren en voor rugslapers die echt veel behoefte hebben aan een super stevig rugslaper kussen, is een latex kussen of een kapok kussen zeer geschikt.

Overige eigenschappen rugslaper kussen

Uiteraard moet je niet alleen rekening houden met je slaaphouding wanneer je op zoek gaat naar een geschikt hoofdkussen. Als rugslaper kun je bijvoorbeeld ook last hebben van allergieën, of gevoelig zijn voor huisstofmijt. Is dit bij jou het geval? Kies dan voor een anti huisstofmijt rugslaper kussen, of een kussen voor rugslapers met antiallergische eigenschappen.

Onze Cinderella hoofdkussens zijn in de volgende stevigheden beschikbaar:

De vullingen van de hoofdkussens zijn in de volgende materialen beschikbaar:

Het materiaal van de tijk is beschikbaar in:

De merken die wij verkopen voor rugslapers zijn:

Scroll naar boven