Op werkdagen voor 12.00 uur besteld is eerstvolgende dag geleverd. 

Gratis bezorgd vanaf €50,-

Vóór 12.00 besteld, morgen in huis

Neksteunkussen

Een neksteunkussen biedt steun aan je nek doormiddel van een geïntegreerde neksteun in het hoofdkussen. Word jij ’s ochtends regelmatig wakker met een stijve en/of zere nek? Dit kan komen omdat jouw nek, schouders en hoofd te veel of te weinig worden ondersteund. Een neksteunkussen biedt jou precies genoeg steun waarmee rug-, schouder- of nekklachten voorkomen of verminderd kunnen worden.

Ieder mens is uniek!.

Via de neksteun kussenkiezer kun je snel en effectief jouw ideale kussen bepalen.

Prijs
Prijs - slider
6290

De gewenste stevigheid is heel persoonlijk, maar als je tenger bent, een zacht matras hebt en/of graag slaapt op buik of rug dan hou je meestal van een zachter kussen. Als je groot en stevig bent, een steviger matras hebt en/of graag slaapt op jouw zij, dan hou je meestal van een steviger kussen

Stevigheid

Stevigheid

Gedurende de nacht wissel je vaak van positie. Jouw favoriete slaaphouding is de positie waar je het liefste in slaap valt. Buikslapen is, zeker als je wat ouder wordt, af te raden. Om adem te blijven halen moet je jouw hoofd opzij buigen. Daardoor komen jouw nekwervels niet tot rust

Slaaphouding

Rugslaper
Buikslaper
Zijslaper

Kussens gemaakt van synthetische materialen zijn altijd anti allergisch. Als je extra bescherming nodig hebt (bijvoorbeeld tegen huisstofmijt of bacteriën) dan hebben sommige hoofdkussens daar een speciale behandeling voor gehad. Kussens met een ‘los’ vulmateriaal kun je goed opschudden. Maar wil je een kussen dat altijd zijn vorm behoudt, dan kun je kiezen uit stabilisatiekussens, vormvaste kussens en neksteunkussens. 

Eigenschap

Anti-allergie
Antihuissofmijt
Vaste vormkussen
Stabilisatiekussen
Neksteunkussen

De meest voorkomende vulmaterialen. Vaak is een ideale kussenvulling een mix van materialen. Hier wordt het belangrijkste bestanddeel van de mix genoemd

Materiaal vulling

Materiaal vulling

De tijk is de officiële naam voor de hoes van het kussen. De katoen is altijd op een duurzame manier geteeld. De polyester (100% synthetisch) heeft een speciale behandeling gehad waardoor vochtregulatie sterk verbetert. Kussentijken hebben soms een slimme mix waardoor het beste uit twee werelden ontstaat

Materiaal tijk

Materiaal tijk

De stevigheid van het kussen is te doseren doordat er een ritssluiting in de kussenhoes zit

Navulbaar

Navulbaar

Topmerken van Nederlandse bodem. Verder hoef je niet te kijken!

Merk

Merk

Sorteer op

Wat is een neksteunkussen?

Een neksteunkussen is een hoofdkussen welke zorgt voor extra (nek)steun. Hoofdkussens met neksteun zijn ergonomisch vormgegeven waardoor jij extra ondersteuning aan je rug- en nekwervels ervaart. In het midden zijn hoofdkussens met neksteun iets minder hoog, en aan de zijkanten zijn deze kussens juist wat hoger. Dit zorgt ervoor dat het hoofd en de nek in een rechte lijn blijven. Dit is een goed omdat het lichaam op deze manier in een natuurlijke houding gepositioneerd wordt. Dankzij de steun hoeven je nek, hoofd en schouders jouw slaappositie niet constant te corrigeren, dus jouw lichaam kan lekker ontspannen. Een neksteunkussen helpt dus bij een ontspannen houding en zorgt ervoor dat jij in een goede positie slaapt. Daardoor kunnen eventuele klachten en stijfheid aan je nek, schouders, rug en hoofd minder worden.

 

Eigenschappen van een hoofdkussen met neksteun

Een neksteunkussen heeft dus een ondersteunende en corrigerende werking. In ons assortiment vind je meerdere soorten neksteunkussens. Ieder hoofdkussen is dusdanig ontworpen dat deze jou heerlijke ondersteuning biedt, maar de kussens verschillen onderling in bijvoorbeeld:

  • Stevigheid. Iedereen geeft een andere voorkeur aan de stevigheid van het hoofdkussen met ondersteuning. Houd je bijvoorbeeld van een extra zacht hoofdkussen, ga je liever voor een extra stevig hoofdkussen of voor een stevigheid dat daar ergens tussenin zit? Onze neksteunkussens zijn verkrijgbaar in verschillende stevigheidsklassen.
  • Slaaphouding. In onze collectie neksteunkussens maken we een onderscheid tussen verschillende slaaphoudingen. Sommige mensen vinden het fijn om op hun buik te slapen, anderen slapen liever op hun zij en uiteraard zijn er ook nog rug slapers. Een aantal van onze neksteun kussens zijn geschikt voor iedere slaaphouding, anderen zijn bijvoorbeeld speciaal geschikt voor mensen die graag op hun rug slapen.
  • Materiaal vulling. Onze hoofdkussens met neksteun kunnen gevuld zijn met latex of synthetisch materiaal. Over het algemeen zijn de meeste neksteunkussens gevuld met latex, omdat dit materiaal zich uitstekend aanpast aan de contouren van je nek, hoofd en slaaphouding. Een andere mogelijkheid is een kussen van synthetisch materiaal, deze kussens zijn over het algemeen wat goedkoper. Een ander voordeel van synthetische kussens is dat deze goed wasbaar zijn.
  • De tijk. Het materiaal van de tijk van een kussen, zegt iets over het materiaal van het omhulsel dat om de vulling heen zit. De tijk is dus het omhulsel van het kussen en het materiaal en de kwaliteit daarvan zijn onder andere bepalend voor het comfort. We hebben neksteunkussens met een tijk van 100% katoen of een mix van bijvoorbeeld polyester, katoen en lyocell. De tijk maakt direct contact met jouw huid, dus kies voor een materiaal wat jij zelf fijn vindt.
  • Navulbaarheid. Een aantal van onze hoofdkussens met neksteun zijn navulbaar. Dat betekent dat deze kussens na verloop van tijd voorzien kunnen worden van extra vulling. Deze hoofdkussens met nek steun hebben vaak een rits (meestal aan de zijkant) waarmee het kussen na verloop van tijd weer nagevuld kan worden.

 

Welk neksteunkussen kiezen?

Op basis van alle bovengenoemde eigenschappen kun je een keuze maken uit welk neksteunkussen jij het fijnst vindt. Kies een hoofdkussen met neksteun welke past bij jouw slaaphouding. Voor rug slapers is het bijvoorbeeld fijn dat het kussen een normale dikte heeft en dat deze wat hoger is. Zijslapers hebben over het algemeen een dikker kussen nodig, omdat het voor hen extra belangrijk is dat de schouders niet op het kussen liggen, maar daar tegenaan. Buikslapers daarentegen slapen vaak het best op een neksteunkussen welke wat dunner is. Als je last hebt van allergieën (voor bijvoorbeeld huisstofmijt), dan kun je het beste gaan voor een kussen van synthetisch vulmateriaal en een katoenen tijk, omdat je deze goed kunt wassen.

Onze neksteunkussens zijn in de volgende stevigheden beschikbaar:

De vullingen van de hoofdkussens zijn in de volgende materialen beschikbaar:

De hoofdkussens zijn beschikbaar voor de slaaphoudingen:

Het materiaal van de tijk is beschikbaar in:

Scroll naar boven