Op werkdagen voor 12.00 uur besteld is eerstvolgende dag geleverd. 

Gratis bezorgd vanaf €50,-

Vóór 12.00 besteld, morgen in huis

Wollen dekbed anti allergisch

Er is niets vervelender dan ’s nachts last hebben van allerlei kwaaltjes die worden veroorzaakt door een allergie. Mogelijke allergieën zijn bijvoorbeeld een allergie voor huisstofmijt of bepaalde schimmelvorming. Wat je hier tegen kunt doen? Een anti allergisch wollen dekbed zal helpen om je klachten te verminderen en/of tegen te gaan.

Prijs
Prijs - slider
74389
Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit 2 delen. Een enkel dekbed is geschikt voor slaapkamers met een constante temperatuur. Een zomerdekbed is extra dun en geschikt voor warme zomernachten

Type dekbed

Seizoen
Eenpersoons dekbedden (140cm breed) zijn geschikt voor bedden tot 120 cm breed. Tweepersoons dekbedden (200cm breed) zijn geschikt voor bedden van 120 cm tot 160 cm breed. Lits Jumeaux dekbedden (240cm of 260cm breed) zijn geschikt voor bedden vanaf 160cm breed

Maat

Formaat
Aangegeven is breedte x lengte. De 220 cm lange dekbedden zijn ideaal voor bedden die langer zijn dan 200 cm. Dekbedovertrekken hebben meestal een instopstrook over de hele breedte. Zo’n extra lang dekbed past dus altijd in het dekbedovertrek

Formaat

Maat
De meest voorkomende vulmaterialen. Vulling van katoen en bamboe zijn met name geschikt voor warme zomernachten

Materiaal Vulling

Materiaal vulling
De tijk is de officiële naam voor de hoes van het dekbed. De katoen is altijd op een duurzame manier geteeld. De polyester (100% synthetisch) heeft een speciale behandeling gehad waardoor vochtregulatie sterk verbetert

Materiaal Tijk

Materiaal tijk
Dekbedden gemaakt van synthetische materialen zijn altijd anti allergisch. Als je extra bescherming nodig hebt (bijvoorbeeld tegen huisstofmijt of bacteriën) dan hebben sommige dekbedden daar een speciale behandeling voor gehad

Eigenschap

Anti-allergie
Antihuissofmijt
Topmerken van Nederlandse bodem. Verder hoef je niet te kijken!

Merk

Merk

Sorteer op

Anti allergisch wollen dekbed

Een wollen dekbed heeft antiallergische eigenschappen, waardoor dit dekbed perfect is voor ieder die snel last heeft van jeukogen, een jeukneus, niesbuien, traanogen en hoestbuien ’s nachts of ’s ochtends als je net wakker bent. Mocht je last hebben van deze symptomen, dan is de kans groot dat je allergisch bent voor de huisstofmijt. De huisstofmijt is een vervelend klein beestje waar je helaas flink allergisch voor kunt zijn. Wist je dat zelfs maar liefst 25% van de Nederlanders een huisstofmijt allergie heeft? Een andere mogelijkheid is dat je een allergie hebt voor bepaalde schimmels. Bij zowel allergieën voor de huisstofmijt als allergieën voor schimmels, kan een anti allergisch wollen dekbed de oplossing zijn. Wollen dekbedden zijn geen prettige vestigingsplaats voor huisstofmijten, en ook schimmelvorming is in een wollen dekbed antiallergisch bijna onmogelijk. Ben je dus op zoek naar een fijn en lekker warm dekbed met antiallergische eigenschappen? Dan is een wollen dekbed het perfecte antiallergieën dekbed voor jou!

Eigenschappen antiallergisch dekbed wol

Wollen dekbedden hebben de anti allergische werking te danken aan een aantal voordelige eigenschappen. Wist je bijvoorbeeld dat…

  • Wol maar liefst 35% van hun drooggewicht aan vocht kunnen opnemen? Naast het opnemen van transpiratievocht kan het dekbed dit vocht ook weer goed loslaten. Daardoor voelt een wollen dekbed altijd droog en fris aan, iets wat mijten en schimmels niet fijn vinden omdat zij zich liever nestelen in een vochtig klimaat.
  • Wollen dekbedden erg goed zijn in het reguleren van de temperatuur? Wol is geschubd, waardoor dit materiaal warmte en lucht goed kan vasthouden. Dit zorgt voor een isolerende werking.
  • Wol van nature een afstotende werking heeft? Wol heeft vet- en vuilafstotende kwaliteiten, waardoor een anti allergisch dekbed onder andere bacteriën en schimmels weert.

Wol ademt goed, reguleert de temperatuur en is in staat om transpiratie vocht op te nemen. Dankzij deze eigenschappen biedt een wollen dekbed geen fijn leefklimaat voor schimmels en mijten. Mocht je last hebben van allergieën, dan kun je dus gerust onder een comfortabel anti allergisch wollen dekbed gaan slapen.

Waarom kiezen voor wollen dekbed anti allergie?

Wanneer je last hebt van allergieën, zijn er in ons assortiment meerdere dekbedden te vinden waar jij met een gerust hart onder kunt gaan slapen. Andere opties zijn bijvoorbeeld synthetische dekbedden of donzen dekbedden. Ieder dekbed heeft natuurlijk ander eigenschappen en daarmee andere voor- en nadelen. Voor anti allergie wollen dekbedden zijn dit bijvoorbeeld:

Voordelen wollen dekbed bij allergieën

Het grootste voordeel van een wollen dekbed is in dit geval natuurlijk dat dit dekbed anti allergisch werkt. Deze eigenschappen komen voort uit de goede temperatuur- en vochtregulering, en dit zorgt er natuurlijk tegelijkertijd voor dat jij lekker warm en droog kunt slapen. Wollen dekbedden zorgen dat je ’s nachts lekker warm onder het dekbed ligt, zonder dat je een te warm, zweterig en broeierig gevoel ervaart. Daarnaast is een voordeel van een antiallergisch wol dekbed dat deze dekbedden weinig onderhoud behoeven. Het dekbed af en toe laten luchten en eens in de zoveel tijd reinigen is al voldoende. Mocht je het dekbed op de juiste manier onderhouden, dan gaat het antiallergische wollen dekbed jarenlang mee.

Nadelen van een wollen dekbed anti allergisch

Net als ieder ander dekbed heeft een anti allergie wol dekbed ook eigenschappen die als wat minder fijn kunnen worden gezien. Ten eerste is wol natuurlijk een dierlijk product en ondanks dat het wol op een diervriendelijke manier verkregen is, is het mogelijk dat niet iedereen zich daar even prettig bij voelt. Daarnaast is een wollen deken over het algemeen vrij zwaar, dus mocht je dat niet fijn vinden dan is een ander anti allergisch dekbed wellicht meer geschikt voor jou.

Voor onze dekbedden bestaan er verschillende types:

De dekbedden zijn in de volgende maten beschikbaar:

De dekbedden worden van de volgende merken verkocht:

Het materiaal van de tijk is beschikbaar in:

Scroll naar boven