Op werkdagen voor 12.00 uur besteld is eerstvolgende dag geleverd. 

Gratis bezorgd vanaf €50,-

Vóór 12.00 besteld, morgen in huis

wollen dekbed 2 persoons

Ben jij op zoek naar een 2 persoons wollen dekbed? Dekbed.nl heeft fijne, wollen twee persoons dekbedden die jou zeker weten jarenlang lekker warm houden. De collectie wollen dekbedden voor een tweepersoonsbed bestaat uit dekbedden met diverse afmetingen.

Prijs
Prijs - slider
74389
Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit 2 delen. Een enkel dekbed is geschikt voor slaapkamers met een constante temperatuur. Een zomerdekbed is extra dun en geschikt voor warme zomernachten

Type dekbed

Seizoen
Eenpersoons dekbedden (140cm breed) zijn geschikt voor bedden tot 120 cm breed. Tweepersoons dekbedden (200cm breed) zijn geschikt voor bedden van 120 cm tot 160 cm breed. Lits Jumeaux dekbedden (240cm of 260cm breed) zijn geschikt voor bedden vanaf 160cm breed

Maat

Formaat
Aangegeven is breedte x lengte. De 220 cm lange dekbedden zijn ideaal voor bedden die langer zijn dan 200 cm. Dekbedovertrekken hebben meestal een instopstrook over de hele breedte. Zo’n extra lang dekbed past dus altijd in het dekbedovertrek

Formaat

Maat
De meest voorkomende vulmaterialen. Vulling van katoen en bamboe zijn met name geschikt voor warme zomernachten

Materiaal Vulling

Materiaal vulling
De tijk is de officiële naam voor de hoes van het dekbed. De katoen is altijd op een duurzame manier geteeld. De polyester (100% synthetisch) heeft een speciale behandeling gehad waardoor vochtregulatie sterk verbetert

Materiaal Tijk

Materiaal tijk
Dekbedden gemaakt van synthetische materialen zijn altijd anti allergisch. Als je extra bescherming nodig hebt (bijvoorbeeld tegen huisstofmijt of bacteriën) dan hebben sommige dekbedden daar een speciale behandeling voor gehad

Eigenschap

Anti-allergie
Antihuissofmijt
Topmerken van Nederlandse bodem. Verder hoef je niet te kijken!

Merk

Merk

Sorteer op

Juiste maat tweepersoons dekbed wol

Er bestaan diverse maten tweepersoonsbedden en dat betekent dat er voor al deze verschillende bedden een geschikte maat wollen 2-persoonsdekbed moet zijn. Standaardmaten van tweepersoons dekbedden van wol, zijn:

  • wollen dekbed 200×200 centimeter
  • wollen dekbed 200×220 centimeter

Het is belangrijk dat een dekbed ongeveer 50 tot 60 centimeter langer is dan het matras zelf, zodat het dekbed soepel over je bed, matras en jijzelf heen valt. Een wollen 2 persoons dekbed van 200 bij 200 centimeter is daarom geschikt voor een matras met een afmeting van 120 tot 140 bij 190 tot 200 centimeter en een wollen 2 persoons dekbed van 200 bij 220 centimeter is geschikt voor een matras met een afmeting van 120 tot 140 bij 210 tot 220 centimeter.

Daarnaast hebben we in ons assortiment een aantal lits jumeaux wollen dekbedden. Dit zijn dekbedden voor twee aan elkaar geschoven bedden die samen een groot tweepersoonsbed vormen. De maten voor deze wollen dekbedden zijn 240 bij 200 centimeter en 240 bij 220 centimeter.

 

Waarom 2 persoons dekbed wol kiezen?

Wollen tweepersoons dekbedden hebben vele voordelen ten opzichte van andere dekbedden. Het wollen dekbed wint de laatste jaren steeds meer populariteit en dit dekbed is niet voor niets zo succesvol. Dit komt namelijk omdat wollen tweepersoons dekbedden over de volgende fijne eigenschappen beschikken:

  • Een wollen dekbed voor een tweepersoonsbed is goed in staat om de temperatuur te reguleren. Het isolatievermogen van deze dekbedden is erg goed, waardoor het wollen dekbed op de juiste momenten de juiste temperatuur heeft. Deze dekbedden beschermen dus tegen zowel kou als warmte, waardoor dit dekbed in de zomer en winter zorgt voor een aangenaam slaapklimaat.
  • Wol heeft van nature een antiallergische werking. Heb je last van allergieën voor bijvoorbeeld huisstofmijt? Dan kan een wollen 2-persoons dekbed een uitkomst bieden. Schimmelvorming is in deze dekbedden vrijwel onmogelijk en het wollen materiaal biedt geen fijne vestigingsplaats voor mijten. Bij allergieën kan er dus gerust geslapen worden onder een wollen twee persoons dekbed.
  • Wol kan tot wel 35% van het eigen gewicht aan vocht opnemen zonder dat dit een broeierig en klam gevoel geeft. Daardoor kun je te allen tijde droog slapen, wat natuurlijk wel zo fijn en belangrijk is omdat wij mensen ’s nachts transpireren.
  • Een wollen tweepersoons dekbed is erg duurzaam. Duurzaam is in dit geval een woord met twee betekenissen. Wol is een zeer milieuvriendelijk product dat op een diervriendelijke manier wordt verkregen. De impact op het milieu is zeer klein en daarnaast kunnen 2 persoons wollen dekbedden voor 100% worden gerecycled. Duurzaam betekent in dit geval ook dat het dekbed voor een zeer lange tijd mee kan. Wollen 2 persoons dekbedden hebben een lange levensduur en zijn erg vormvast; deze dekbedden zullen na verloop van tijd weer terugkeren naar hun oorspronkelijk vorm.
  • Als laatst kan worden benoemd dat wollen 2-persoons dekbedden een hoge ontbrandingstemperatuur hebben. Dat betekent dat wollen dekbedden niet brandgevoelig zijn, deze dekbedden zijn brand werend en zijn daarom een relatief beschermend materiaal bij brand.

 

2-persoons dekbedden van wol online kopen

Ben jij net als wij ook overtuigd van alle fijne, voordelige eigenschappen van een tweepersoons wollen dekbed? Dekbed.nl is dé plek waar je een wollen dekbed voor tweepersoonsbedden eenvoudig online kunt bestellen. Wij leveren de bestelling bij een bestelwaarde van minimaal 50 euro gratis bij je thuis en indien je bestelt op een reguliere werkdag dan leveren wij het wollen tweepersoons dekbed al de volgende dag bij je thuis.

Voor onze dekbedden bestaan er verschillende types:

De dekbedden zijn in de volgende maten beschikbaar:

De dekbedden worden van de volgende merken verkocht:

Het materiaal van de tijk is beschikbaar in:

Scroll naar boven