Op werkdagen voor 12.00 uur besteld is eerstvolgende dag geleverd. 

Gratis bezorgd vanaf €50,-

Vóór 12.00 besteld, morgen in huis

Synthetisch dekbed

Een synthetisch dekbed biedt dankzij de gesloten structuur een heleboel gezondheidsvoordelen. Synthetische dekbedden zijn namelijk heel geschikt voor mensen die last hebben van allergieën of mensen die gevoelig zijn voor huisstofmijt. Daarnaast gaat een dekbed van synthetisch materiaal vaak jarenlang mee.

Prijs
Prijs - slider
29460
Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit 2 delen. Een enkel dekbed is geschikt voor slaapkamers met een constante temperatuur. Een zomerdekbed is extra dun en geschikt voor warme zomernachten

Type dekbed

Seizoen
Eenpersoons dekbedden (140cm breed) zijn geschikt voor bedden tot 120 cm breed. Tweepersoons dekbedden (200cm breed) zijn geschikt voor bedden van 120 cm tot 160 cm breed. Lits Jumeaux dekbedden (240cm of 260cm breed) zijn geschikt voor bedden vanaf 160cm breed

Maat

Formaat
Aangegeven is breedte x lengte. De 220 cm lange dekbedden zijn ideaal voor bedden die langer zijn dan 200 cm. Dekbedovertrekken hebben meestal een instopstrook over de hele breedte. Zo’n extra lang dekbed past dus altijd in het dekbedovertrek

Formaat

Maat
De meest voorkomende vulmaterialen. Vulling van katoen en bamboe zijn met name geschikt voor warme zomernachten

Materiaal Vulling

Materiaal vulling
De tijk is de officiële naam voor de hoes van het dekbed. De katoen is altijd op een duurzame manier geteeld. De polyester (100% synthetisch) heeft een speciale behandeling gehad waardoor vochtregulatie sterk verbetert

Materiaal Tijk

Materiaal tijk
Dekbedden gemaakt van synthetische materialen zijn altijd anti allergisch. Als je extra bescherming nodig hebt (bijvoorbeeld tegen huisstofmijt of bacteriën) dan hebben sommige dekbedden daar een speciale behandeling voor gehad

Eigenschap

Anti-allergie
Antihuissofmijt
Topmerken van Nederlandse bodem. Verder hoef je niet te kijken!

Merk

Merk

Sorteer op

Synthetische dekbedden met verschillende warmteniveaus

Het synthetische materiaal, waarin vaak polyester verwerkt zit, kan in verschillende typen dekbedden worden toegepast. In onze webshop onderscheiden wij 3 verschillende soorten dekbedden. Deze drie soorten zijn:

  • Synthetische enkele dekbedden. Enkele dekbedden worden ook wel all year dekbedden genoemd en dat is niet voor niets. Synthetische all year dekbedden zijn vanwege de goede isolatie het gehele jaar door te gebruiken. Van koude winternachten tot warme zomeravonden, dankzij een synthetisch enkel dekbed slaap jij lekker bij iedere temperatuur.
  • Synthetische zomerdekbedden. Zomerdekbedden kunnen de warmte goed reguleren. Deze dekbedden voelen fris en koel aan. Ben jij op zoek naar een synthetisch dekbed voor in de zomer? Dit is wellicht een geschikt dekbed voor jou.
  • Synthetische 4 seizoenen dekbedden. Van vier seizoenen dekbedden kun jij zowel in de herfst, zomer, lente én winter genieten. Synthetische dekbedden voor 4 seizoenen bevatten twee gedeeltes die je los kunt gebruiken en aan elkaar kunt vastmaken, waarna het dekbed een winterdeken vormt.

Een synthetisch dekbed is dus erg veelzijdig en in onze webshop vind je verschillende typen dekbedden die ieder op zijn eigen manier geschikt zijn voor een bepaald seizoen óf alle seizoenen.

 

Voordelen van synthetische dekbedden

Iedere dekbedvulling heeft eigenschappen die juist gunstig of niet zo gunstig zijn. Dit is ook zo bij synthetische materialen. De ene persoon slaapt het liefst niet meer zonder synthetisch dekbed en de ander vindt het misschien helemaal niets. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw eigen gevoel. Sommige mensen zien bepaalde eigenschappen als voordelen en anderen vinden het juist nadelig. Eigenschappen van synthetische dekbedden zijn bijvoorbeeld:

  • Synthetisch materiaal is erg gesloten en kan worden omschreven als een ‘dicht materiaal’. Daardoor ademt het materiaal wat minder goed en ondanks dat deze dekbedden heel goed temperatuur kunnen reguleren, kan dit soms broeierig aanvoelen.
  • Gelukkig zijn er tegenwoordig synthetische dekbedden verkrijgbaar in verschillende warmteklassen. Kies voor een enkel dekbed of juist een 4-seizoenen variant. Op deze manier kun je rekening houden met de dikte van het dekbed en de gedachte dat een synthetisch dekbed misschien wat broeierig kan aanvoelen.
  • Dat een dekbed gevuld is met synthetisch materiaal, hoeft nog niets te zeggen over hoe het dekbed op je huid aanvoelt. Dat er in het vulmateriaal wellicht gebruik is gemaakt van polyester, hoeft nog niet te betekenen dat het omhulsel (de tijk) ook van polyester is. In ons assortiment vind je juist vele verschillende synthetische dekbedden met een katoenen tijk. Dit voelt vaak aangenaam fris en koel!
  • Net werd al benoemd dat synthetische dekbedden perfect zijn voor mensen die last hebben van allergieën of huisstofmijt. Heb jij in bed vaak last van een verstopte neus, niesbuien en jeukende ogen? Een synthetisch dekbed kan je helpen om van deze vervelende klachten af te komen.

Synthetisch dekbed online kopen

Als ander groot voordeel kan ook aan bovenstaand lijstje worden toegevoegd dat synthetische dekens vaak goed betaalbaar zijn. Synthetische stoffen zijn over het algemeen erg goedkoop en daardoor is dit dekbed een zeer budgetvriendelijke optie. Kies jij voor een synthetisch dekbed vanwege de anti-allergische eigenschappen, of ben je klaar met huisstofmijt in jouw dekens? Of ben je misschien specifiek op zoek naar een geschikt synthetisch dekbed omdat de kosten, de duurzaamheid of de veelzijdigheid je aanspreekt?

Op Dekbed.nl kun je eenvoudig jouw nieuwe dekbed online bestellen. Betaal met de methode die jouw voorkeur heeft en wij doen ons best om jouw nieuwe synthetische dekbed snel bij jou thuis te bezorgen.

Voor onze synthetische dekbedden bestaan er verschillende types:

De dekbedden zijn in de volgende maten beschikbaar:

De vullingen zijn in de volgende materialen beschikbaar:

De dekbedden worden van de volgende merken verkocht:

Het materiaal van de tijk is beschikbaar in:

Scroll naar boven