Op werkdagen voor 12.00 uur besteld is eerstvolgende dag geleverd. 

Gratis bezorgd vanaf €50,-

Vóór 12.00 besteld, morgen in huis

Kinder

Iedere ouder wil natuurlijk dat je kind ’s nachts lekker kan slapen. De keuze voor een geschikt kinderdekbed is daarom erg belangrijk. Ben jij op zoek naar een dekbed voor je kind? In ons assortiment zijn diverse soorten en maten kinderdekbedden te vinden.

Prijs
Prijs - slider
49140
Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit 2 delen. Een enkel dekbed is geschikt voor slaapkamers met een constante temperatuur. Een zomerdekbed is extra dun en geschikt voor warme zomernachten

Type dekbed

Seizoen
Eenpersoons dekbedden (140cm breed) zijn geschikt voor bedden tot 120 cm breed. Tweepersoons dekbedden (200cm breed) zijn geschikt voor bedden van 120 cm tot 160 cm breed. Lits Jumeaux dekbedden (240cm of 260cm breed) zijn geschikt voor bedden vanaf 160cm breed

Maat

Formaat
Aangegeven is breedte x lengte. De 220 cm lange dekbedden zijn ideaal voor bedden die langer zijn dan 200 cm. Dekbedovertrekken hebben meestal een instopstrook over de hele breedte. Zo’n extra lang dekbed past dus altijd in het dekbedovertrek

Formaat

Maat
De meest voorkomende vulmaterialen. Vulling van katoen en bamboe zijn met name geschikt voor warme zomernachten

Materiaal Vulling

Materiaal vulling
De tijk is de officiële naam voor de hoes van het dekbed. De katoen is altijd op een duurzame manier geteeld. De polyester (100% synthetisch) heeft een speciale behandeling gehad waardoor vochtregulatie sterk verbetert

Materiaal Tijk

Materiaal tijk
Dekbedden gemaakt van synthetische materialen zijn altijd anti allergisch. Als je extra bescherming nodig hebt (bijvoorbeeld tegen huisstofmijt of bacteriën) dan hebben sommige dekbedden daar een speciale behandeling voor gehad

Eigenschap

Anti-allergie
Antihuissofmijt
Topmerken van Nederlandse bodem. Verder hoef je niet te kijken!

Merk

Merk

Maten kinderdekbedden

Het kan best spannend zijn wanneer het kind oud genoeg is om de overstap te maken naar een écht bed. Daarvoor slapen kinderen vaak nog in een peuterbed met een dekbed afmeting van 120 bij 150 centimeter. Dáárvoor slapen kinderen in een ledikant, met daarin een ledikant dekbedje van 50 bij 120. Wat betreft dekbedden voor kinderen hebben we een ruime keuze uit diverse soorten dekbedden, met maten die geschikt zijn voor ieder soort kinder dekbed. Daarbij is het belangrijk dat het dekbed ongeveer 40 tot 60 centimeter breder is dan het matras van het bed zelf. Dit is belangrijk omdat kinderen dan niet met het dekbed hoeven te trekken, en op deze manier zullen zij nooit ‘bloot’ komen te liggen. Zo blijven kids altijd lekker warm onder het dekbed liggen, ook wanneer zij in hun slaap erg wild bewegen.

Diverse vullingen kinderdekbedden

In onze webshop zijn diverse mogelijke dekbed vullingen voor kinderdekbedden te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vulling materialen zoals synthetisch materiaal, katoen, dons of wol. Ieder van deze dekbedvullingen heeft eigen voor- en nadelen, maar bij een kinderdekbed zijn er natuurlijk andere factoren om rekening mee te houden dan bij dekbedden voor volwassenen. Ongelukjes kunnen ’s nachts bij kinderen natuurlijk wat vaker voorkomen, dus het is belangrijk dat het kind dekbed gewassen kan worden. Om deze reden, en ook omdat kinderen ’s nachts transpireren, is het belangrijk dat het kinderdekbed in staat is om (transpiratie)vocht op te nemen.

Welk materiaal dekbed kinderen?

Dons, katoen, synthetisch materiaal… Zoveel materialen om uit te kiezen! Weet jij al welk materiaal kinder dekbed het meest geschikt lijkt voor jouw kind? Wij zetten een aantal mogelijke vullingen wat betreft dekbedden voor kinderen op een rijtje. Hopelijk kunnen wij je op deze manier een handje helpen met het maken van een keuze.

Synthetische dekbedden kinderen

Eén van de mogelijke opties wat betreft dekbedden voor kids is een dekbed met een synthetische vulling. Synthetische dekbedden bieden veel voordelen. Zo kan dit materiaal bijvoorbeeld erg goed gewassen worden, en dat is fijn wanneer er zo af en toe ’s nachts een ongelukje gebeurt. Dit betekent ook dat er tijdens iedere wasbeurt diverse mijten, bacteriën en schimmels worden gedood. Daarom wordt een synthetisch dekbed ook wel eens een antiallergisch dekbed genoemd. Verder zijn synthetische dekbedden voor kinderen erg goed in het reguleren van de temperatuur (isolerend) en in staat om vocht op te nemen (vochtregulerend). Vooral in combinatie met een katoenen tijk zal dit kinderdekbed een geschikte keuze zijn: katoen is een zeer huidvriendelijk materiaal. Als laatst is een synthetisch dekbed een goed betaalbare optie, en dat is natuurlijk wel zo fijn omdat kinderen middenin de groei zitten waardoor zij het dekbed na verloop van tijd wellicht ontgroeien.

Katoenen dekbedden kids

Katoen is vooral een geschikte optie voor kids die het ’s nachts warm hebben. Zo heel gek is het trouwens niet als kinderen het ’s nachts erg warm hebben, omdat hun lichaamstemperatuur tijdens het slapen over het algemeen wat warmer is dan die van volwassenen. Katoenen dekbedden zijn vochtregulerend, kunnen vocht goed opnemen en zijn ademend.

Wollen dekbed kind of bamboe dekbed kind

Twee andere mogelijke en iets minder bekende opties voor een kinderdekbed zijn een wollen dekbed en een bamboe dekbed. Beide dekbedden zijn geschikt voor kinderen die last hebben van allergieën. Deze dekbedden voor kinderen zijn ventilerend, isolerend en ademend.

Kinderdekbed online bestellen

Weet jij al welk dekbed je gaat kiezen voor je kind? Als je nog niet weet welk kinder dekbed het meest geschikt lijkt, dan kun je altijd contact met ons opnemen voor advies. Mocht je het al wel weten, dan is het kinderdekbed gemakkelijk en snel te bestellen in onze webshop.

Voor onze dekbedden bestaan er verschillende types:

De vullingen zijn in de volgende materialen beschikbaar:

De dekbedden worden van de volgende merken verkocht:

Scroll naar boven