Op werkdagen voor 12.00 uur besteld is eerstvolgende dag geleverd. 

Gratis bezorgd vanaf €50,-

Vóór 12.00 besteld, morgen in huis

Anti-allergie dekbed

Voor mensen met allergieën biedt een anti allergie dekbed een uitkomst. Dankzij de anti-allergische eigenschappen van deze dekbedden, heb jij ’s nachts een stuk minder of zelfs helemaal geen last van allergieën.

Prijs
Prijs - slider
29460
Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit 2 delen. Een enkel dekbed is geschikt voor slaapkamers met een constante temperatuur. Een zomerdekbed is extra dun en geschikt voor warme zomernachten

Type dekbed

Seizoen
Eenpersoons dekbedden (140cm breed) zijn geschikt voor bedden tot 120 cm breed. Tweepersoons dekbedden (200cm breed) zijn geschikt voor bedden van 120 cm tot 160 cm breed. Lits Jumeaux dekbedden (240cm of 260cm breed) zijn geschikt voor bedden vanaf 160cm breed

Maat

Formaat
Aangegeven is breedte x lengte. De 220 cm lange dekbedden zijn ideaal voor bedden die langer zijn dan 200 cm. Dekbedovertrekken hebben meestal een instopstrook over de hele breedte. Zo’n extra lang dekbed past dus altijd in het dekbedovertrek

Formaat

Maat
De meest voorkomende vulmaterialen. Vulling van katoen en bamboe zijn met name geschikt voor warme zomernachten

Materiaal Vulling

Materiaal vulling
De tijk is de officiële naam voor de hoes van het dekbed. De katoen is altijd op een duurzame manier geteeld. De polyester (100% synthetisch) heeft een speciale behandeling gehad waardoor vochtregulatie sterk verbetert

Materiaal Tijk

Materiaal tijk
Dekbedden gemaakt van synthetische materialen zijn altijd anti allergisch. Als je extra bescherming nodig hebt (bijvoorbeeld tegen huisstofmijt of bacteriën) dan hebben sommige dekbedden daar een speciale behandeling voor gehad

Eigenschap

Anti-allergie
Antihuissofmijt
Topmerken van Nederlandse bodem. Verder hoef je niet te kijken!

Merk

Merk

Sorteer op

Wat is een anti-allergie dekbed precies?

Een anti-allergie dekbed: dat klinkt vast heel fijn in de oren voor iedereen die niet zo goed tegen stof, bacteriën of huisstofmijt kan. Maar, hoe kan het dat sommige dekbedden allergische eigenschappen hebben?

Dat zit eigenlijk heel simpel: anti allergie dekbedden hebben een hele dichte structuur. Het feit dat deze dekbedden anti-allergisch werken, komt vooral door het materiaal. Dankzij de structuur kunnen stof, huisstofmijt en bacteriën zich niet in het dekbed ophopen. Dankzij de dichte structuur van het anti allergie dekbed, nestelen deze nare allergie- en irritatie veroorzakers zich minder makkelijk in het dekbed. Om deze redenen zijn de anti-allergische dekbedden vaak gemaakt van synthetische materialen.

Overige eigenschappen anti-allergie dekbed

Niet alleen het materiaal van het dekbed zorgt ervoor dat een dekbed anti-allergisch is of niet. Dit ligt namelijk ook aan de manier van wassen: synthetische dekbedden kunnen bijvoorbeeld op wat hogere temperaturen worden gewassen. En wassen op een hoge temperatuur betekent dat je de boosdoeners kunt doden. Lees uiteraard de wasvoorschriften goed voordat je het anti-allergeen dekbed gaat wassen.

Naast de goede wasbaarheid en de anti-allergische eigenschappen, hebben anti-allergie dekbedden nog meer voor- en nadelen. Wanneer je kiest voor een synthetisch anti allergenen dekbed, dan houdt dit dekbed je warm in de winter en koel in de zomer. Maar, dit materiaal is minder goed in staat om te ademen en sommige mensen vinden synthetische stoffen daarom warm en broeierig. Een manier om dit op te lossen, is door voor een anti allergieën dekbed te kiezen met een synthetische vulling en een katoenen tijk.

Synthetisch dekbed met katoenen tijk

De beste en de meeste anti-allergie dekbedden zijn gemaakt van synthetisch materiaal, maar niet iedereen vindt dit even fijn. Ondanks dat dit materiaal wel warmte regulerend is, kan het door de dichtheid toch wat broeierig aanvoelen. Kies daarom bijvoorbeeld voor een anti-allergie dekbed met een synthetische dekbed vulling en een katoenen tijk. De tijk is het materiaal dat om de vulling heen zit, dit is dus het materiaal dat je op je huid voelt wanneer je slaapt. Een katoenen tijk ademt goed en ook het katoen kan op een hoge temperatuur gewassen worden.

Toch een ander materiaal dekbed?

Naast synthetisch materiaal, zijn er tegenwoordig ook dekbedden met andere vullingen die een anti-allergische werking hebben. Mocht je het geen prettig idee vinden om onder het soms broeierige synthetische anti allergenen dekbed te slapen, dan kun je één van onze andere materialen anti allergie dekbedden overwegen. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Wollen anti-allergie dekbedden. Wol is in staat om zichzelf te reinigen. Dit materiaal neemt goed vocht in zich op, maar kan dit uiteindelijk ook weer loslaten. Daardoor vormt dit materiaal geen broeikas voor huisstofmijt of bacteriën. Dankzij de vaak katoenen tijk dat om de wollen vulling zit, zijn deze dekbedden goed te gebruiken voor mensen met allergieën.
  • Katoenen anti allergie dekbedden. Ook dekbedden met een vulling van katoen kunnen dienen als anti allergie deken. Dit natuurproduct kan namelijk op hoge temperaturen gewassen worden. Een nadeel is alleen dat katoen wat sneller krimpt dan andere materialen.
  • Bamboe anti allergenen dekbedden. Bamboe dekbedden zijn in opkomst en doordat dit een natuurproduct betreft, geeft dit materiaal bijna nooit allergische reacties. Bamboe is een materiaal dat van nature een antibacterieel en anti-allergisch effect heeft.

Dankzij deze materialen hoeven mensen met allergieën dus niet altijd onder een synthetisch dekbed te slapen. Bestel jouw nieuwe anti allergeen dekbed online op Dekbed.nl!

Scroll naar boven