Op werkdagen voor 12.00 uur besteld is eerstvolgende dag geleverd. 

Gratis bezorgd vanaf €50,-

Vóór 12.00 besteld, morgen in huis

4 Seizoenen dekbed anti allergie

Heb je last van allergieën, maar wil je wel tijdens alle seizoenen van het jaar lekker kunnen slapen? Dan biedt een antiallergisch vier seizoenen dekbed de oplossing. Wij hebben een ruim assortiment met dekbedden tegen allergieën. Ben je op zoek naar een 4 seizoenen dekbed anti allergie? Bekijk de verschillende opties in onze webshop en ga op zoek naar het dekbed van jouw dromen.

Prijs
Prijs - slider
79460
Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit 2 delen. Een enkel dekbed is geschikt voor slaapkamers met een constante temperatuur. Een zomerdekbed is extra dun en geschikt voor warme zomernachten

Type dekbed

Seizoen
Eenpersoons dekbedden (140cm breed) zijn geschikt voor bedden tot 120 cm breed. Tweepersoons dekbedden (200cm breed) zijn geschikt voor bedden van 120 cm tot 160 cm breed. Lits Jumeaux dekbedden (240cm of 260cm breed) zijn geschikt voor bedden vanaf 160cm breed

Maat

Formaat
Aangegeven is breedte x lengte. De 220 cm lange dekbedden zijn ideaal voor bedden die langer zijn dan 200 cm. Dekbedovertrekken hebben meestal een instopstrook over de hele breedte. Zo’n extra lang dekbed past dus altijd in het dekbedovertrek

Formaat

Maat
De meest voorkomende vulmaterialen. Vulling van katoen en bamboe zijn met name geschikt voor warme zomernachten

Materiaal Vulling

Materiaal vulling
De tijk is de officiële naam voor de hoes van het dekbed. De katoen is altijd op een duurzame manier geteeld. De polyester (100% synthetisch) heeft een speciale behandeling gehad waardoor vochtregulatie sterk verbetert

Materiaal Tijk

Materiaal tijk
Dekbedden gemaakt van synthetische materialen zijn altijd anti allergisch. Als je extra bescherming nodig hebt (bijvoorbeeld tegen huisstofmijt of bacteriën) dan hebben sommige dekbedden daar een speciale behandeling voor gehad

Eigenschap

Anti-allergie
Antihuissofmijt
Topmerken van Nederlandse bodem. Verder hoef je niet te kijken!

Merk

Merk

Sorteer op

Wat is een anti-allergisch 4 seizoenen dekbed?

Een goede nachtrust is enorm bevorderend voor je kwaliteit van leven. Het is belangrijk om ’s nachts voldoende én lekker te slapen, maar dat kan soms lastig zijn als je veel last hebt van allergieën. Het is natuurlijk niet fijn om niezend, proestend, hoestend of krabbend wakker te worden. Herken je dit en heb je hier wél regelmatig last van? Dan is de kans groot dat je onder een verkeerd dekbed ligt, omdat je allergisch bent voor bijvoorbeeld stof en/of mijt.

Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel dekbedden waar huisstofmijt, stof en bacteriën geen kans krijgen. Deze dekbedden kunnen goed gewassen worden, waardoor de bacteriën en huisstofmijt worden gedood of deze dekbedden hebben een dusdanig dichte structuur waarin deze allergieveroorzakers zich niet in kunnen nestelen. We hebben verschillende soorten antiallergische dekbedden in ons assortiment, waaronder een aantal anti allergie 4 seizoenen dekbedden. Onder deze dekbedden kun je het hele jaar door lekker allergievrij slapen. Dankzij een 4 seizoenen dekbed anti allergie wordt jij niet langer met jeuk, tranende ogen en hoest- of niesbuien wakker.

Vier seizoenen dekbed anti allergie: hoe werkt dat?

Zowel de structuur van het materiaal als de mate waarin het dekbed gewassen kan worden, zeggen iets over of een dekbed anti allergisch is of niet. We vertellen je graag meer over hoe dit precies werkt en welke soorten 4 seizoenen dekbedden geschikt zijn voor mensen met allergieën:

  • Bij mensen met allergieën wordt aangeraden om te kiezen voor een dekbed dat op 60 graden of hoger gewassen kan worden. Mijten en bacteriën worden namelijk gedood bij hoge temperaturen. Onze antiallergische 4 seizoenen dekbedden van synthetisch materiaal en katoen kunnen over het algemeen goed gewassen worden, op hoge temperaturen. Lees voor het wassen van je 4-seizoenen dekbed anti allergie echter altijd eerst de wasvoorschriften op het was label!
  • Sommige dekbedvullingen geven geen kans aan de mijt doordat het materiaal van de vulling of de tijk te dicht is. In dat geval heeft dit materiaal ­een dicht geweven structuur, waar de mijt niet doorheen kan komen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij 4 seizoenen dekbedden van synthetisch materiaal. Uiteindelijk zullen deze eigenschappen je allergie tot een minimum beperken, en daarom werkt dit 4 seizoenen dekbed antiallergisch.

Welk materiaal anti allergieën 4 seizoenen dekbed?

Als je last hebt van allergieën ben je echter niet meteen gewezen op een antiallergisch 4-seizoenen dekbed van synthetisch materiaal. Tegenwoordig zijn er meerdere materialen waarvan bewezen is dat deze uitstekend geschikt zijn voor mensen met allergieën. Onze vier seizoenen dekbedden met antiallergische eigenschappen kunnen daarom onder andere  de volgende materialen bevatten:

  • Een donzen vulling. Donzen 4 seizoenen dekbedden anti allergie kunnen de warmte uitstekend reguleren en zijn daarom geschikt voor in de zomer én de winter. Deze dekbedden voelen daarnaast lekker zacht en luxe aan. Omdat dons van nature niet zo heel goed in staat is om vocht op te nemen, is dit geen prettige leefomgeving voor de mijt. Deze vervelende beestjes houden namelijk van een vochtig en warm leefklimaat. Maar, doordat dit dekbed niet op hoge temperaturen gewassen kan worden, is het wellicht geen geschikt alternatief voor mensen met extreme allergieën.
  • Een zijden vulling. Donzen 4 seizoenen dekbedden anti allergie met een vulling van zijde hebben een dichte structuur waarin mijten, stoffen en bacteriën zich minder goed in kunnen nestelen. Zijde is een luxe stof en met dit antiallergieën 4 seizoenen dekbed zal je slapen alsof er een wolkje om je lichaam heen valt.

De 4-seizoens dekbedden zijn in de volgende maten beschikbaar:

De vullingen zijn in de volgende materialen beschikbaar:

De 4-seizoens dekbedden worden van de volgende merken verkocht:

Het materiaal van de tijk is beschikbaar in:

Scroll naar boven