Op werkdagen voor 12.00 uur besteld is eerstvolgende dag geleverd. 

Gratis bezorgd vanaf €50,-

Vóór 12.00 besteld, morgen in huis

Dekbedden en kussens van Nederlandse bodem

Geschreven door:

Dekbedden en kussens van Nederlandse bodem

Wat je van ver haalt is lekker, zeiden ze vroeger. Dat gaat allang niet meer op. Tegenwoordig kiezen we maar al te graag voor producten van Hollandse bodem. Het ‘weet wat je koopt’ credo viert hoogtij. We kiezen als consument steeds bewuster. Niet alleen met het oog op kwaliteit en kosten, maar zeker ook uit zorg voor onze planeet. Gelukkig worden verrassend veel producten gewoon dichtbij huis geproduceerd. En ook nog eens van uitstekende kwaliteit. Neem nou onze Eastlands collectie van Nederlandse bodem. Puur Twents Slaapcomfort!

Daar waar veel producten pas na de nodige vaar- en vlieguren bij jou in huis komen, worden de dekbedden en kussens uit de Eastlands collectie in eigen land geproduceerd. Sinds 1964 zorgen bevlogen vakmensen bij Deltex in Twente, voor een optimaal samenspel tussen mens en machine. Pure ambacht en liefde voor het vak staan hier garant voor de beste kwaliteit. Elke keer weer, want innovatie zit ze in het bloed en die zorgde voor deze nieuwe collectie op de markt, waar je als ‘proud Dutchie’ blij van wordt. De collectie is kwalitatief, innovatief en duurzaam. Door te slapen onder een ambachtelijk product van Nederlandse bodem, geniet je niet alleen van een fijne nachtrust, maar draag je al slapend zelfs bij aan het behoud van onze wereld. 

Een nationaal duurzaam product

Produceren in Nederland biedt voordelen voor mens, milieu en economie. Je beperkt er natuurlijk het vaarverkeer mee, één van de veroorzakers van klimaatverandering. Maar je draagt ook bij aan werkgelegenheid én je bent verzekerd van een product dat 100% zeker onder de juiste arbeidsomstandigheden wordt geproduceerd. En waarom zou je van ver halen wat we in Nederland zelf sinds lange tijd in hoge kwaliteit produceren? Bij Deltex in Delden zorgt innovatie voor een collectie met de nieuwste materialen, geproduceerd volgens de laatste technieken. In de Eastlands collectie vind je onder andere vullingen van ‘synthetisch dons’, katoen, rPET Recycled vezel, bamboe vezel en 100% scheerwol en Tencel® vezels. Tencel® is een natuurlijke kunstvezel die afkomstig is van eucalyptusbomen en andere loofbomen. Deze groeien in speciaal daarvoor aangelegde bossen die worden beheerd volgens de voorschriften van het FSC-keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Daar waar landbouw niet mogelijk is, omdat de bodem niet vruchtbaar genoeg is, groeien deze verantwoorde eucalyptusbossen uitstekend. Zo wordt de grond toch optimaal benut en de winning is vele malen duurzamer dan bij andere houtvezels. 

Voor één van de dekbedden wordt zelfs wol gebruikt van de schaapskudde die in Delden en omgeving de natuurgebieden onderhoudt. Ze komen op de mooiste plekjes. Hun winterstal vind je in Delden, vlakbij de productielocatie van Deltex. Transparanter kan een merk niet zijn over de herkomst van haar ingrediënten!

Niet vliegen en varen biedt nog een ander belangrijk voordeel: Deltex borgt de veerkracht en het volume van de Eastlands producten. De meeste producten die van ver komen zijn sterk geperst of zelfs vacuümverpakt. Dat geeft algauw zo’n 20% volumeverlies.

Puur Twents slaapcomfort

De Maakindustrie is een sterke sector in Oost-Nederland, die veel werkgelegenheid biedt en de nodige groeipotentie kent. Zoals ze in Twente zeggen: Twente is het landgoed van Nederland! De dekbedden en kussens van de Eastlands collectie dragen namen van Twentse dorpen en stadjes.

Hier zijn alle ingrediënten aanwezig om ervoor te zorgen dat jij ’s morgens wakker wordt met maar één gedachte: dát was een goeie nacht.

Heb jij wel oren naar Puur Twents slaapcomfort? Bekijk dan de Eastlands collectie hier en laat je meevoeren naar het mooie Twente.

Scroll naar boven