Op werkdagen voor 12.00 uur besteld is eerstvolgende dag geleverd. 

Gratis bezorgd vanaf €50,-

Vóór 12.00 besteld, morgen in huis

Neksteunkussen, een hoofdzaak!

Geschreven door:

Waarom je vanaf je 30e het beste kunt overstappen op een neksteunkussen

Jarenlang sprong je ‘s morgens fris en uitgerust je bed uit. Nu word je steeds vaker wakker met een lichaam dat piept en kraakt. Je nek is stijf en soms doet je hoofd ook nog pijn. Zo oud ben je toch nog niet?
Geen zorgen. De oplossing ligt binnen handbereik: gun jezelf een neksteunkussen. Dit is een ergonomisch hoofdkussen dat jouw hoofd en nek ’s nachts zodanig ondersteunt dat je lichaam zich maximaal kan ontspannen en jij weer zo fris als een hoentje aan je dag kunt beginnen.

Hoe werkt zo’n neksteunkussen precies?

Een goed kussen ondersteunt je hoofd zodanig dat het bovenste deel van je wervelkolom – die tot onderin je achterhoofd doorloopt – in een rechte lijn blijft met de rest van je wervelkolom. De gewone, zachte hoofdkussens zijn gevuld met los vulmateriaal. Terwijl jij draait in je slaap, duw je dat vulmateriaal alle kanten op. Zo kruipt het steeds verder weg van de plek waar jij met je hoofd ligt: weg ondersteuning. De spieren in je nek, hals en rug moeten zich nu gaan aanspannen om de verdraaiing van je wervelkolom op te vangen. En dat merk je. Bij het wakker worden zijn ze moe en stijf van al het harde werk.
Neksteunkussens zijn (deels) gevuld met vast materiaal. De vulling blijft daardoor op z’n plek, hoe vaak jij je ’s nachts ook omdraait. Omdat de ondersteuning constant is, zorgt dit kussen ervoor dat de spieren in je schouders, nek, hals en hoofd zich lekker kunnen ontspannen.

Ik heb geen nekpijn. Is zo’n neksteunkussen ook wat voor mij?

Waar je als twintiger nog prinsheerlijk sliep op een fluffy exemplaar, vraagt je lichaam vanaf je dertigste om wat meer versterking ‘s nachts. Niet zo raar als je bedenkt dat je hoofdkussen maar liefst 1/3 van je wervelkolom ondersteunt. Hoe ouder je wordt, hoe meer baat je lichaam heeft bij een kussen dat past bij je postuur, slaaphouding en het matras waarop je ligt. Het effect van de neksteun in je hoofdkussen is daarom goed merkbaar, ook als je (nog) geen nek- of hoofdpijnklachten hebt. Mensen die switchen van een gewoon kussen naar een neksteunkussen weigeren zelfs vaak om nog ergens anders op slapen. Het eigen kussen gaat dan ook mee op reis, al zijn ze maar één nachtje weg.

Twee soorten neksteunkussens

Er zijn grofweg twee typen neksteunkussens verkrijgbaar. Het eerste type is een basisneksteunkussen dat in elk geval aan één zijde een welving heeft. Dit kussen heeft een volledig vaste vulling, vaak van latex of traagschuim. Het tweede type kussen biedt zowel ondersteuning als comfort door de neksteun met een vaste vulling te combineren met een gedeelte met een lossere vulling. Die lossere vulling zorgt ervoor dat je hoofd nog steeds zo lekker kan wegzakken in je kussen. De Cinderella Orthoflex is zo’n kussen. In dit Cinderella hoofdkussen is de losse vulling verdeeld in drie vlakken. De vulling blijft daardoor in het juiste vlak zitten zodat je nek en hoofd optimale ondersteuning krijgen in iedere slaaphouding.

Kies maar: van extra soft tot extra firm

Neksteunkussens zijn er in drie stevigheidsvarianten: soft, medium en firm. Die indeling blijkt echter voor veel mensen te grof. Cinderella Orthoflex biedt daarom maar liefst vijf gradaties van stevigheid aan, variërend van extra soft, soft en medium naar firm en extra firm. De balans in dit kussen is daarbij zo goed dat je wervelkolom helemaal recht ligt. Wij zijn al fan.

Scroll naar boven